Uusi Kotimaa tutuksi -hanke

Uusi Kotimaa tutuksi – eli  KoTu-hanke tarjoaa naisille yhteiskuntaorientaatiota arabian kielellä. Koulutus on suunnattu kotona pienten lasten kanssa oleville maahan muuttaneille äideille. Toivotamme tervetulleiksi myös pitkään Suomessa asuneet maahanmuuttajanaiset, jotka eivät aikaisemmin ole osallistuneet yhteiskuntaorientaatioon.   

KoTu-hankkeessa tuetaan naisten kotoutumista opettamalla heille monipuolisesti suomalaista yhteiskuntajärjestelmää ja siinä toimimista. Koulutuksessa tutustutaan esimerkiksi suomalaiseen terveydenhuoltoon, koulutusjärjestelmään, kansalaisen oikeuksiin ja velvollisuuksiin sekä poliittiseen järjestelmään. Koulutukseen kuuluu myös vapaa-ajan toimintaa ja retkiä erilaisiin kohteisiin pääkaupunkiseudulla. Joillekin retkille voivat osallistua myös muut perheenjäsenet. 

KoTu-koulutukset pidetään kahdesti viikossa kahden tunnin mittaisina, tiistaisin ja perjantaisin. Päivät ja ajat voivat muuttua, jos osallistujat tämän toivovat.

Jokaisessa koulutuksessa on tarjolla lastenhoitoa, kahvia ja syötävää. 

KoTu-koulutus järjestetään yhteistyössä Suomen Pakolaisavun kanssa, jonka yhteiskuntaorientaation materiaaleja koulutuksessa hyödynnetään. Kurssin osallistumisesta saa todistuksen yhteiskuntaorientaation suorittamisesta. 

Koulutuksesta voi ottaa projektin koordinaattoriin Fatimzahra Sefianiin yhteyttä suomen, arabian, tai englannin kielellä: fatimzahra.sefiani@iny.fi, 041 313 7313.